INSTITUT J. SERRAT I BONASTRE

ESO i Batxillerat

Logo Consorci

cd logo v1

logo alexia

esf3.png

El passat dia 19 de novembre, els alumnes de 1r de Batxillerat Científic, Social i Humanístic, així com els de 2n de Batxillerat de modalitat científica, van assistir a la conferència pronunciada pel Dr. Carlos Duarte, que ha rebut el Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2019.

La trobada va tenir lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona. Ens va rebre el president d’aquesta institució, Joan Domènec Ros, que va encoratjar els alumnes a l’aprenentatge i la formació contínua, i va posar èmfasi en la importància de les vocacions relacionades amb el món de la ciència.

Seguidament, va prendre la paraula Carlos Duarte, el protagonista de la xerrada. Duarte va explicar-nos com havia estat el seu camí, des de ben jove, per arribar a ser un científic amb una extensa investigació, i més de 800 articles publicats en l’àmbit de la recerca, sobre tot en l’ecològica.

 Duarte1

Tot seguit, va donar la paraula als alumnes presents, que van poder preguntar sobre moltes qüestions relacionades amb la seva recerca. Algunes d’elles es van centrar en la investigació de l’anomenat “carboni blau”, el carboni que absorbeix la vegetació marina, i que d’aquesta manera redueix la presència de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera.

Precisament, els i les estudiants van tenir molt present la lluita contra les conseqüències del canvi climàtic a l’hora de plantejar interrogants al doctor Duarte, amb aspectes relacionats amb la sostenibilitat del medi, el seu impacte sobre la salut humana o la importància de la regeneració dels ecosistemes marins.

La trobada va resultar molt interessant i instructiva tant per als estudiants com per als professors que ens van acompanyar en la visita.

duarte2

AGENDA

Maig 2020
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Punt JIP