INSTITUT J. SERRAT I BONASTRE

ESO i Batxillerat

Logo Consorci

cd logo v1

logo alexia

esf3.png

El passat 30 d’abril, un petit grup d’alumnes de 3r d’ESO va tenir una trobada telemàtica amb dos professionals del món de la mediació: en Francesc Reina i en Robert Gimeno. Aquest alumnat formarà part de l'equip de mediadors de l'institut de cara al curs vinent i, per aquest motiu, estan aprenent enguany les tècniques de la mediació entre iguals. 

Mediacio

En Robert ens va parlar de la seva experiència com a mediador en el món de la justícia juvenil i en Francesc, de com ho va fer per mediar en els indrets més conflictius de Colòmbia. Tots dos, com a pioners de la mediació escolar a Catalunya, ens van il·lustrar sobre conceptes com la cultura de la pau, la cultura del diàleg, la mediació educativa i el compromís que suposa tot això.  Ens van explicar com viure el conflicte, com guanyar-se la confiança de les persones amb qui s’ha de mediar i van respondre també a totes les preguntes que alumnes i professors els hi vam formular. 

Es van mostrar molt convençuts de la gran capacitat dels més joves per resoldre els seus conflictes. Ells afirmen que avui dia, els joves, estan encara més capacitats per a la mediació que fa trenta anys, quan ells van començar a introduir la mediació, i ho van il·lustrar amb exemples concrets de la seves pròpies vivències.

Sens dubte, va ser una trobada molt enriquidora per tots els participants. Moltes gràcies a tots!

MediacioMEET

AGENDA

Agost 2020
L M X J V S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Punt JIP